Barbequesås 

Ingredienser:image

  • 1 burk krossade tomater
  • 1 msk chilisås
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 tsk worcestersås
  • 1 tsk chipotlepasta
  • 1 pressad vitlök
  • 1/2 tsk paprikapulver
  • 1 – 3 krm tabasco
  • Ev lite chilipeppar för mer hetta

Gör så här:

  1. Blanda allt i en kastrull
  2. Koka i ca 15 min

Köttet:

  • 1,5 kg fläskkare, funkar också med hel benfri fläskkotlett (mina barn gillade det bättre eftersom det var mer ’rent’ kött)
  • Salt, peppar och chilipulver som man gnider in köttet med
  • 1 gul lök
  • 1 hel vitlök

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 125 °
  2. Om du använder en lergryta lägg den i blöt ca 30 min.
  3. Skala och klyfta gullöken
  4. Skala vitlöksklyftorna
  5. Gnid in köttet med kryddorna
  6. Lägg köttet i grytan
  7. Lägg löken runt om
  8. Häll på barbequesåsen
  9. Ställ in grytan i ugnen i ca 6 h

Gör i ordning tillbehören

Goda tillbehör:
Guacamole
Coleslaw
Ostchips
Sallad
Tomatsalsa
Paprika
Rysk yoghurt



Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.