Choklad fondant – magiskt god LCHF dessert

Choklad fondant – magiskt god LCHF dessert

Otroligt enkel att göra och kan föreberedas så de kan serveras varma med smält choklad som rinner ut när man börjar äta dom.

Jag gjorde klar smeten och sen klickade jag i den i formarna och gräddade dom precis innan de skulle serveras. Orginalreceptet  är hämtat från bloggen ”Matildas Mat – lågkolhydratkost på mitt vis” http://www.matildafrisk.se

Ingredienser till 8 st:image

  • 4 ägg
  • 2 tsk vaniljpulver
  • 200 gr mörk choklad (minst 70%, man kan även använda med smak om man vill)
  • 200 gr smör
  • ca 2 tsk stevia om man önskar lite sötare smak

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 ° (vänta med detta moment om dom ska serveras senare)
  2. Hacka chokladen
  3. Smält smöret i en kastrull.
  4. Ta av kastrullen från plattan och rör ner chokladen tills det smält
  5. Vispa ägg, vaniljpulver och ev stevia luftigt, gärna några minuter.
  6. Vänd ner chokladsmöret försiktigt, gärna med slickepott.
  7. Klicka smeten i muffinsformar, silikonformarna var helt perfekta. Man kan också hälla smeten i små ugnsfasta formar som man kan servera i formen.
  8. Baka långt ner i ugnen 4-5 min. Det är viktigt att de inte gräddas för länge, för då blir de inte kladdiga i mitten.
  9. Låt stå i ca 30 sek innan de stjälps upp på små tallrikar.
  10. Servera med hallon och ev jordgubbssalsa och gärna lchf vaniljglass och grädde.

One thought on “Choklad fondant – magiskt god LCHF dessert

  1. Pingback: Valentines day dinner | I'm Mivy

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


+ 8 = fjorton

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>