Mammas köttbullar LCHF anpassade

Efter tips från Martina Johansson för att få in mer järn i maten så har jag börjat använda nötblod i matlagningen. Det går i stort sett bra att blanda i nötblod i allt som man gör med färs. Det går att variera färsen och exempelvis bara göra med fläskfärs.

Ingredienser:

  • ½ kg blandfärs
  • ½ kg fläskfärs
  • 1 dl nötblod
  • 2 ägg
  • ½ gul lök
  • 5 krm svartpeppar
  • 1 tsk grovmalen svartpeppar
  • 2 tsk havssalt
  • 1 tsk örtsalt

 

Gör så här:

  1. Lägg färsen i en stor bunke
  2. Skala och riv löken fint.
  3. Häll löken och äggen över färsen och blanda väl med handkraft
  4. Tillsätt kryddpeppar, svartpeppar, salt
  5. Blanda åter väl med handkraft
  6. Rulla färsen till fina köttbullar
  7. Stek köttbullarna i smör och kokosfett, cirka 8 minuter tills de blir gyllenbruna och genomstekta

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


× nio = 36