Ingredienser:

  • 5-6 äggulor
  • 4 msk sukrin flor
  • 4 dl grädde
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 4 tsk snabbkaffepulver
  • 1 msk hett vatten
  • 2 msk whiskey

 

Gör så här:

  1. Vispa äggulorna med sukrin flor tills fluffigt.
  2. Rör ut kaffepulvret i hett vatten.
  3. Vispa i vaniljpulver och grädde i äggulevispet och vispa några minuter.
  4. Vispa i kaffet och whiskeyn i gräddvispet.
  5. Häll i glassmaskin. Om du inte har glassmaskin kan man hälla glassen i en bunke och ställa in i frysen och röra med jämna mellanrum för att få en krämig konsistens.

Mycket gott tillsammans med färska jordgubbar, grädde och rostade nötter. Jag hade hackade och rostade paranötter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.