Helstekt kolja i ugn – naturlig LCHF

20140403-083451.jpg

Helt fantstiskt gott och hyfsat enkelt och snabbt att tillaga.

Ingredienser:

  • Hel kolja, ca 1 kg
  • ca 1 msk dill
  • ca 1 msk persilja
  • 1 citron
  • 25-50 gr smör
  • örtkrydda
  • salt och peppar

 

Gör så här:

  1. Rensa ur fisken (om du köper hel fisk är den ofta rensad)
  2. Smörj en ugnsfast form.
  3. Gnid in fisken med salt och peppar och pressa en  halv citron över.
  4. Lägg fisken i formen.
  5. Hacka dill och persilja och lägg det mesta i fisken.
  6. Strö örtkrydda över och hyvla smör över.
  7. Strö lite hackad dill och persilja över smöret.
  8. Skiva andra halvan av citronen och lägg bredvid fisken.
  9. Lägg folie över formen och ugnsstek i 200 ° i ca 20-30 min.
  10. Servera gärna med ugnsstekta morötter och kokt broccoli.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


+ 6 = fjorton

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>