imageÄntligen lyckades jag baka jättegoda LCHF och glutenfria kärleksmums som även uppskattades av de som inte brukar äta LCHF, men brukar äta glutenfritt. I detta receptet försökte jag anpassa sötman för de som inte brukar äta LCHF eftersom jag skulle bjuda på dem till mingelfikat i kyrkan.Om man är ’avvand’ vid sött (vilket jag är nu efter 3 år på LCHF kost) kan man minska mängden sötning.

Ingredienser kakbotten:

  • 180 gr smör
  • 3 ägg
  • 1 2/3 mandemjöl
  • 2/3 dl kokosmjöl
  • 3/4 dl sötströ (el sukrin)
  • 1/2 krm stevia
  • 2 1/2 msk kakao
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 2 tsk bakpulver
  • Lite smör att smörja formen med.

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader (varmluft)
  2. Smöra en form , ca 12 x24 cm(jag tog bakplåtspapper först , och smörjde det)
  3. Smält smöret.
  4. Vispa ägg och sötning pösigt i ngr minuter.
  5. Blanda de torra ingredienserna i en stor skål.
  6. Häll det smälta smöret i de torra ingredienserna, blanda.
  7. Rör i det vispade ägget och blanda.
  8. Häll smeten i den smorda formen och grädda ca 20 min.
  9. Låt kakan svalna innan krämen breds på.

Ingredienser chokladkräm:

  • 100 gr mjukt smör
  • 50 gr färskost , typ Philadelphiaost
  • 3 msk sukrin flor och 1/4 krm stevia
  • 4 msk kakao
  • Ev 1 msk snabbkaffepulver i lite vatten
  • Lite kokosflingor till dekoration

Gör så här:

  1. (Lös upp kaffepulvret i ca 1 tsk varmt vatten)
  2. Vispa ihop alla ingredienser väl. (Om man inte har kaffe i kan man ta 1 tsk vatten istället.)
  3. Bred krämen över kakan.
  4. Garnera med kokosflingor.
  5. Skär upp i bitar vid servering.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.