Frasiga våfflor , LCHF och glutenfritt

 

 Jättegoda och frasiga våfflor, bästa LCHF våfflreceptet jag testat. Orginalet är hämtat ur Annika Dahlqvist kokbok för seniorer.

Ingredienser till 2 stora eller 4 små:

  • 2 ägg
  • 1 dl grädde
  • 1 dl mandelmjöl
  • 2 tsk fiberhusk
  • 20 gr smör
  • 1 tsk bakpulver 
  • 1/2 krm salt
  • Ca 1 krm vaniljpulver

Gör så här:

  1. Smält smöret
  2. Vispa ägg och grädde 
  3. Blanda de torra ingredienserna och häll i äggblandningen under vispning.
  4. Pensla våffeljärnet med smör mellan varje våffla.
  5. Smeten blev ganska tjock, så jag fick smeta ut den lite. Sen brukar jag låta smeten gräddas lite på undersidan innan jag stänger locket, ca 1 min.

Jag serverade dom med vispad grädde, hemgjord jordgubbssylt och hallonsylt.

Hemgjord sylt gör man enkelt genom att koka bären med lite stevia minst 10 min.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


1 + nio =

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>