Chokladmuffins med frosting – LCHF

imageimage

 

 

 

 

 

 

Jättegoda LCHF- chokladmuffins

Chokladmuffins

Ingredienser:

  • 2 dl mandelmjöl
  • 0,5 dl kokosmjöl (eller 2,5 dl mandelmjöl)
  • 1 msk fiberhusk
  • 2 msk sukrin (stevia och erytrol blandat) tar man bara stevia kan man börja med 1 krm
  • 1 krm vaniljpulver
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 msk kakao
  • 125 gr smält smör (ta gärna hälften kokosolja, utan smak)
  • 100 gr färskost som philadelphiaost
  • 1 dl vispgrädde
  • 4 ägg
  • 1 dl hackad choklad eller ”chokladpellets”

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 °
  2. Blanda torra ingredienser i en skål.
  3. Smält smör.
  4. Vispa ihop färskost, ägg och grädde och blanda med det smälta smöret.
  5. Rör försiktigt ner äggblandningen i det torra.
  6. Rör ner den hackade chokladen.
  7. Klicka upp i stadiga muffinsformar och grädda i ca 20-30 min (beroende på storlek på muffinsarna)

Chokladfrosting

Ingredienser:

  • 60 gr smör, rumstempererat
  • 2 msk sukrin melis
  • 3 msk kakao
  • 100 gr philadelfiaos
  • 25 gr smält smör
  • 50 gr mörk choklad
  1. Gör så här:
  2. Vispa smör, sukrin melis och kakao luftigt.
  3. Vispa i philadelphiaosten.
  4. Smält smöret och chokladen på svag värme eller över vattenbad och vispa i det i smeten.
  5. Spritsa på svalnade muffinsarna.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


− 1 = ett

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>