Hoppa till verktygsfältet

imageimage

 

 

 

 

Äntligen har jag gjort en ugnsomelett. Det var ju väldigt smidigt och blev fantastiskt gott. Man kan ju välja vilken stuvning man villa ha; skinka, svamp, räkor…

 
 

 
 

 

 

Ingredienser till omeletten:

  • 1 dl grädde
  • 4 ägg
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Smör till formen

 

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Koka upp grädden och ta av från plattan (Valfritt, men omeletten får en lite finare konsistens då)
  3. Vispa äggen och tillsätt grädde, salt och svartpeppar.
  4. Häll smeten i en smord ugnssäker form och grädda sedan mitt i ugnen i ca 20 minuter. 

     
     

    Ingredienser skinkstuvning:

  • ca 200 gr rökt eller kokt skinka
  • 1/4 purjo eller gul lök
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • Smör till stekning
  • Salt & peppar
  • 1,5  dl vispgrädde
  • 0,5 dl färskost
  • ca 0,5 del riven ost
  • Salt & peppar
  • ev oregano

 

Gör så här:

  1. Ansa purjon och strimla fint, eller finhacka löken.
  2. Finhacka eller riv vitlöken
  3. Tärna eller strimla skinkan
  4. Smält smöret i en kastrull.
  5. Fräs löken mjuk i smöret.
  6. Tillsätt skinkan och fräs så den får lite färg.
  7. Häll  på grädde och färskost och puttra lite.
    Fördela stuvningen över omeletten och garnera med persilja eller annat grönt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


− tre = 5