Fantastiskt god ugnsomelett med ‘skinkstuvning’

imageimage

 

 

 

 

Äntligen har jag gjort en ugnsomelett. Det var ju väldigt smidigt och blev fantastiskt gott. Man kan ju välja vilken stuvning man villa ha; skinka, svamp, räkor…

 
 

 
 

 

 

Ingredienser till omeletten:

  • 1 dl grädde
  • 4 ägg
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Smör till formen

 

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Koka upp grädden och ta av från plattan (Valfritt, men omeletten får en lite finare konsistens då)
  3. Vispa äggen och tillsätt grädde, salt och svartpeppar.
  4. Häll smeten i en smord ugnssäker form och grädda sedan mitt i ugnen i ca 20 minuter. 

     
     

    Ingredienser skinkstuvning:

  • ca 200 gr rökt eller kokt skinka
  • 1/4 purjo eller gul lök
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • Smör till stekning
  • Salt & peppar
  • 1,5  dl vispgrädde
  • 0,5 dl färskost
  • ca 0,5 del riven ost
  • Salt & peppar
  • ev oregano

 

Gör så här:

  1. Ansa purjon och strimla fint, eller finhacka löken.
  2. Finhacka eller riv vitlöken
  3. Tärna eller strimla skinkan
  4. Smält smöret i en kastrull.
  5. Fräs löken mjuk i smöret.
  6. Tillsätt skinkan och fräs så den får lite färg.
  7. Häll  på grädde och färskost och puttra lite.
    Fördela stuvningen över omeletten och garnera med persilja eller annat grönt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


− 5 = tre

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>