imageimageimageJag hade några körsbärstomater som höll på att bli för gamla och hittade ett suveränt recept, ugnsrostade tomater. Hjälp vad enkelt och gott detta var!

Ingredienser:

  • 1 pkt körsbärstomater
  • några färska basilikablad
  • 1-2 msk olivolja
  • lite havssalt

 

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader

2. Skölj och halvera tomaterna.

3. Ringla olivolja i en ugnsfast form och lägg i tomaterna.

4. Strimla basilikan, jag tycker det blir smidigt om man lägger bladen i en hög, rullar ihop dom och sedan skär tunna strimlor.

5. Strö basilikan över tomaterna.

6. Strö lite havssalt på tomaterna.

7. Ringla olivoljan över allihopa och blanda runt lite.

8. Sätt in i ugnen i ca 30 min.

9. Dessa är även goda kalla, häll på lite extra olivolja och förvara kallt i glasburk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.