imageOm man gillar svamp, vilket jag nyss lärt mig att göra är det här  ett fantastiskt gott tillbehör till kött, vitlöksstekt shitakesvamp. Jag kan tänka mig att det även är gott med annan svamp som champinoner.

Ingredienser:

  • ca 500 gr shitakesvamp
  • ca 2 msk smör
  • 1-2 vitlöksklyftor (beroende på hur starkt man vill ha)
  • 1/2-1 färsk chilipeppar  (beroende på hur starkt man vill ha)
  • lite havssalt

 

Gör så här:

1. Skölj och torka av svampen.

2. Dela svampen i kvartar.

3. Riv eller krossa vitlöken (blir mildare än om man pressar)

4. Finhacka chilipepparn

5. Smält smöret i en stekpanna tills det får lite färg.

6. Fräs svampen, vitlöken och chilipepparn tills det mjuknar.

7. Smaka av med lite salt.

8. Varsågod och njut!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.