Lillevalen
”Lillevalen”

Här kommer ett grymt gott bröd till, en surdegsliknande baguette, jag ’döper’ den till Lillevalen.

Ingredienser:

  • 230 g (knappt 5 dl) mandelmjöl
  • 1 dl pofiber
  • 90 g (9 msk) psylliumfröskal (kan ersättas med fiberhusk)
  • 1 msk krossade linfrö
  • 1 msk hela linfrö
  • 1 tsk havssalt
  • 4 tsk bakpulver
  • 5 msk (0,75 dl) vitvinsvinäger eller äppelcidervinäger
  • 6 st (ca 198 g) äggvitor
  • 4 dl kokande vatten

 

Gör så här:

  1. Rör ihop äggvitor och vinäger i en skål.
  2. Koka upp vattnet.
  3. Blanda alla torra ingredienser i en stor bunke och vispa ner äggblandningen, jag använde elvisp.
  4. Vispa ner det varma vattnet.
  5. Dela degen i 8-10 bitar och forma till baguetter och skär några snitt i degen.
  6. Strö gärna lite frön på.
  7. Grädda i ca 40 minuter i 180 grader. Låt svalna på galler under en bakduk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.