Här kommer ett grymt gott bröd till, en surdegsliknande baguette, jag ’döper’ den till Lillevalen.
Ingredienser:
- 230 g (knappt 5 dl) mandelmjöl
- 1 dl pofiber
- 90 g (9 msk) psylliumfröskal (kan ersättas med fiberhusk)
- 1 msk krossade linfrö
- 1 msk hela linfrö
- 1 tsk havssalt
- 4 tsk bakpulver
- 5 msk (0,75 dl) vitvinsvinäger eller äppelcidervinäger
- 6 st (ca 198 g) äggvitor
- 4 dl kokande vatten
Gör så här:
- Rör ihop äggvitor och vinäger i en skål.
- Koka upp vattnet.
- Blanda alla torra ingredienser i en stor bunke och vispa ner äggblandningen, jag använde elvisp.
- Vispa ner det varma vattnet.
- Dela degen i 8-10 bitar och forma till baguetter och skär några snitt i degen.
- Strö gärna lite frön på.
- Grädda i ca 40 minuter i 180 grader. Låt svalna på galler under en bakduk.