I italien finns en variant på omelette som heter frittata, den stora skillnaden är att den innehåller grädde. Man kan variera den med olika smaker beroende på vad man har hemma.

Ingredienser till 2 pers:

  • 1 bit zucchini (ca 10 cm)
  • 1-2 msk smör
  • 1/2 grön paprika
  • Lite strimlad salami, stekt bacon eller skinka.
  • 5 ägg
  • 1 dl grädde
  • 1 dl riven parmesanost

Gör så här:

  1. Skiva zuchhini och stek i smör.
  2. Tillsätt en halv grön strimlad paprika och strimlad salami eller bacon, stek några minuter.
  3. Vispa 5 ägg och 1 dl vispgrädde och riven ost.
  4. Krydda smeten med salt och peppar.
  5. Slå allt över det förstekta och låt steka på svag värme, med lock.
  6. Vänd efter cirka 5 minuter med hjälp av en tallrik, eller låt den steka färdigt på svag värme utan att vända.

Servera gärna med en klick rysk yoghurt och färsk spenat eller ruccola.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.