Tonfisksås med vitkålsspaghetti

Ingredienser:

  • 2 burkar tonfisk i vatten
  • 3 dl crème fraiche
  • 2 dl vispgrädde
  • 100 g färskost (typ philadelfiaost)
  • 1 msk curry
  • 1 citron
  • 1/2 dl persilja
  • ev 1 klyfta vitlök
  • salt och svartpeppar
  • 250 g vitkål

 

Gär så här:

  1. Låt tonfisken rinna av.
  2. Lägg tonfisken i en kastrull.
  3. Häll i grädden, crème fraiche, färskost och curry.
  4. Pressa citronen och häll saften i kastrullen.
  5. Hacka persiljan och blanda ner, smaka av med salt, peppar och ev vitlök.
  6. Koka upp och sjud i 5 min.
  7. Strimla vitkålen och koka i lättsaltat vatten i 5 min.
  8. Häll av vattnet och rör ner en klick smör, servera till tonfisksåsen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


5 + = nio

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>