20130817-004159.jpg

Äntligen dags för lite recept igen efter en sommarpaus.
När det gäller muffins tycker jag om de amerikanska lite mer eftersom dom brukar vara lite saftigare än klassiska svenska som lött kan bli lite torra.
Jag lärde mig baka amerikanska ”nyttiga” frukostmuffins när jag var Aupair i Geneve hos en amerikansk familj. Första gången jag bakade muffins hos familjen frågade mamman om jag bakat muffins tidigare. Jag smålog och berättade att jag bakat muffins och allt möjligt massvis med gånger och kände mig nästan som ett proffs på att baka. Muffinsen var tydligen inte som dom brukade och hon var diplomatisk och frågade mig hur jag hade gjort dom. Den stora skillnaden var att man inte vispar äggen och smeten luftig, utan man ska röra försiktigt, precis så det blandar sig.

Så nu har jag försökt göra om ett lchf muffinsrecept till ett amerikanskt lchf muffinsrecept. Muffinsen blev suveränt goda.

Ingredienser:

 • 2,5 dl mandelmjöl
 • 0,5 dl kokosmjöl (eller 3 dl mandelmjöl)
 • 1 msk fiberhusk
 • 2 msk stevia
 • 1 krm vaniljpulver
 • 125 gr smält smör (ta gärna hälften kokosolja, utan smak)
 • 100 gr färskost som philadelphiaost
 • 1 dl vispgrädde
 • 2 tsk bakpulver
 • 4 ägg

 

Gör så här:

 1. Sätt ugnen på 175 graderv
 2. Blanda torra ingredienser i en skål.
 3. Smält smör.
 4. Vispa ihop färskost, ägg och grädde och blanda med det smälta smöret.
 5. Rör försiktigt ner äggblandningen i det torra.
 6. Klicka upp i stadiga muffinsformar och grädda i ca 20-30 min (beroende på storlek på muffinsarna)

20130817-001607.jpg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.