20130625-234658.jpg

Nu var det dags att pröva ett annat sorts bröd, som kallas kex. Jag gillar variation, så det kan inte bli samma för många gånger innan det är dags att pröva något nytt. Detta ’kex’ blev väldigt gott och också mycket uppskattat av alla i familjen.

Receptet räcker till en långpanna.

Ingredienser:

  • 5 ägg
  • 2 1/2 dl solrosfrön
  • 2 1/2 dl sesamfrön
  • 2 1/2 dl krossade linfrö
  • 2 1/2 dl hackade valnötter ,(eller blandade nötter, t ex mandel och hasselnötter)
  • 1 tsk salt

Gör så här:

  1. Vispa äggen och blanda ner resten av ingredienserna.
  2. Bred ut röran på bakplåtspapper, lägg på plåt.
  3. Grädda mitt i ugnen i 190 grader i 10-15 min.
  4. Låt svalna något och skär sedan i rutor.
  5. Kexen kan förvaras i kylskåp i 4-5 dagar.
  6. De kan även frysas och tinar på några minuter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.