20130922-103626.jpg

Som Aupair gjorde jag frukost varje morgon, ordning och reda var det med frukostschema för varje dag. På lördagar var det pannkakor, så då fick jag lära mig att göra amerikanska frukostpannkakor, mindre och tjockare än våra svenska. Jag tyckte de var jättegoda, så dessa pannkakor har jag tagit med mig till min familj och nu har jag testat några lchf varianter och givetvis blir de lite olika varje gång, beroende på vad det finns för ingredienser hemma. Dagens pannkakor tyckte hela familjen grymt mycket om, så nu ska jag försöka komma ihåg receptet.

Till en stor sats, 5-6
Ingredienser:

 • 6 ägg
 • 1 dl turkisk yoghurt
 • 3 dl grädde
 • 2 dl mandelmjöl
 • 1 dl valnötsmjöl
 • 2 msk kokosnötsmjöl
 • 2 msk fiberhusk
 • 2 tsk bakpulver
 • 1/4 krm bikarbonat
 • 1/2 tsk vaniljpulver
 • 1 msk kokosolja
 • Knivsudd salt

Gör så här:

 1. Vispa äggen med yoghurten till en slät smet
 2. Häll i grädden och vispa lite till
 3. Blanda de torra ingredienserna i en liten bunke
 4. Blanda försiktigt ner de torra ingredienserna i äggblandningen
 5. Tillsätt kokosoljan och låt stå ca 5-10 min
 6. Klicka eller spritsa smeten till små runda pannkakor på mellanstark värme i stekpanna med rikligt med smör.
 7. När det kommer små bubblor på ovansidan är de klara för att vändas.

Tillbehör:
Ex hemlagad lchf jordgubbssylt, grädde, kanel (min son gillade inte sylt när han var liten, utan ville ha kanel istället, så nu serveras det alltid till). Vill man kan man även ha brynt smör till, smöret får en knäckig smak när man bryner det som jag tycker är jättegott till pannkakor.

Hemlagad lchf sylt gör jag genom att koka ihop frysta jordgubbar och röra runt lite så de mosar sig. Jordgubbarna är söta i sig själva så nuförtiden (när vi har vant oss av vid de söta) räcker det. Vill man kan man ta lite vaniljpulver i.
Detta funkar ju även att gör med andra bär, som tex hallon, blåbär och björnbär.

1 thought on “Amerikanska frukostpannkakor a la LCHF

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.