Ugnsgratinerad fisk

Enkla festfisken :-)

Ingredienser till 4-5 pers:

  • 600 g vit fisk (ex torsk, kolja eller rödtunga)
  • 100 -150 g färskost (typ Philadelphiaost eller ICAs)
  • 1 dl créme fraiche
  • 2 dl grädde
  • 2 msk örtkryddor , ex frysta provencalska kryddor och gräslök
  • salt och peppar
  • ca 1 dl riven ost
  • smör till formen

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°
  2. Smörj en ugnsfast form.
  3. dela fisken i bitar och salta och peppra
  4. Blanda ihop färskosten, crème fraichen, grädden och örtkryddorna.
  5. Bred örtsåsen på fisken
  6. Strö riven ost ovanpå
  7. Gratinera i ugn 20-25 min tills fisken är vit inuti

Servera förslagsvis med stekt zucchini eller kokt broccoli. Stekta morotsstavar är mycket gott till och funkar om man inte kör strikt LCHF.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


sex + 1 =

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>