Mjuk chokladkaka – LCHF

20131027-165331.jpg

Idag blev det en mjuk kaka till ‘mingelfikat’ så god!

Ingredienser:

  • 125 gram smör
  • 4 ägg
  • 2 msk stevia strö (om man vant sig av vid det söta)
  • ca 5 msk kakao
  • 1 dl mandelmjöl
  • ½ dl kokosnötsmjöl
  • ¾ dl vispgrädde
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 kryddmått vaniljpulver
  • 50 gram mörk choklad, minst 70 %

Gör så här:

  1. Smält smöret.
  2. Grovhacka chokladen.
  3. Blanda alla torra ingredienser inklusive den grovhackade chokladen med äggulorna.
  4. Blanda med det smälta smöret.
  5. Vispa äggvitor och vispgrädde var för sig med elvisp. Vispgrädden ska vispas så den får en riktikgt tjock konsistens.
  6. Rör försiktigt ner grädde och äggvitor i smeten.
  7. Häll i en bröad (mandelmjöl) brödform.
  8. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 30 minuter. Börjar kakan få för mycket färg, sänk värmen till 150 grader och låt kakan stå kvar lite längre tills den blir helt fast.

För att lyxa till den lite, (eller egentligen snygga till den eftersom den fastnade lite i formen) gjorde jag även glasyr, men den är god även utan.

Glasyr:

  • 50 gr smör
  • 2 msk kakao
  • 1 krm vaniljpulver
  • Ev 1-2 tsk stevia
  • 1 dl grädde
  • Ca 25 gr mörk choklad ( minst 70%)

Kokos att strö över.

  1. Koka ihop alla ingredienser till glasyren och bred på kakan.
  2. Strö kokos över och låt svalna något.

Servera gärna med vispgrädde!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


6 × åtta =

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>