LCHF Kladdkaka

IMG_0026LCHF Kladdkaka

Den här varianten blev suveränt god och uppskattades även av de som inte äter LCHF. Ursprungsreceptet är hämtat från 56kilo.se bloggen.

Man kan använda mörk choklad fr 70% och uppåt. Sist blandade jag lite med 70%, 86% och 70% med chili. Man tager vad man haver…

Ingredienser:

  • 200 g mörk choklad fr 70% och uppåt.
  • 200 g smör
  • 2 msk sockerersättningsströ (tex stevia
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 4 ägg

Gör så här:

  1. Smält smör och choklad på låg värme.
  2. Vispa ägg, strö och vanilj riktigt luftigt.
  3. Häll chokladsmeten i äggsmeten och vispa en stund.
  4. Häll i springform eller vanlig pajform och grädda i 200 grader i 6 minuter.
  5. Låt stå kallt.
  6. Servera med en klick vispgrädde och valfria bär, hallon är väldigt gott till!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


× 4 = tolv

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>