Långpannebröd a la LCHF

Sist jag gjorde kesobröd blev det så gott, så jag tänkte att nästa gång får det bli dubbel sats. Givetvis blev det lite ändringar i detta receptet och ett ljust bröd eftersom minstingen inte är så förtjust i bröd med synliga frön i.

Stor sats som blir nästan en hel långpanna:

  • 250 gr keso (1 liten burk el en halv stor burk)
  • 6 ägg
  • 5 dl mandelmjöl
  • 1 dl pofiber
  • 6 msk kokosnötsmjöl
  • 1 dl sesamfrö
  • 2 msk fiberhusk
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 msk kokosolja el smör
  • ca 1 tsk salt

Gör så här:

  1. Mixa keson slät i en matberedare, tillsätt äggen och kör en stund till.
  2. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
  3. Tillsätt äggmixen i det torra, rör ihop till en deg.
  4. Platta ut degen på baplåtspappersklädd plåt, räcker till ca 1 plåt.
  5. Skåra rutor i degen.
  6. Grädda i 225° i ca 10-12 min.

image

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


× sex = 18

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>