imageVi är säkert många som fått för oss att ischoklad är bland det onyttigaste som finns, mestadels på grund av kokosfettet. Idag vet jag att köpeischokaladen inte är så bra, eftersom det är mycket socker i, samt ischokladen (silverpaket på ICA) har ett dåligt kokosfett. Om man däremot gör sina egna med fin mörk choklad och ekologisk kokosolja, då blir det suveränt.

Ischokladen går ju att variera på många olika sätt. Till exempel kan man hacka ner en mörk mint choklad, mörk halln mm.

Ingredienser:

  • 200 gr mörk choklad (mins 75%)
  • 50 gr smör
  • 50 gr kokosfett

ev lite choklad med smak, tex mint.

 

Gör så här:

  1. Smält chokladen tillsammans med fettet.
  2. Rör  ev i lite chokade med smak (mine eller apelsin).

Häll upp i ischokladformar (små metallformar)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.