20130504-215408.jpg

Underbart god och festlig fiskgryta, perfekt på lördagskvällen.

Ingredienser:

  • 1 pkt eller ett nät musslor
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 chalottenlök el 1 liten gullök
  • 1 msk smör
  • 1,5 dl vitt vin
  • 1 dl vatten
  • 2 tärningar buljong
  • 6 dl vispgrädde
  • 2 msk whisky
  • 1/2 tsk gurkmeja
  • 1/2 tsk timjan
  • Ciliflakes
  • 1 bit zucchini (ca 10 cm)
  • Ca 500 g torsk el blandat lax och torsk
  • Ca 1 dl Färsk babyspenat

Gör så här:

  1. Finhacka löken och vitlöken
  2. Fräs löken glansig i en stor kastrull, häll på vin vatten och smula i buljongen.
  3. Koka upp och lägg i musslorna, låt koka i 5 min.
  4. Plocka ur musslorna och ta ur skalen, ställ åt sidan.
  5. Skär fisken i kuber eller bitar, ca 4-5 cm.
  6. Finstrimla zucchinin och spenaten.
  7. Tillsätt grädde, vatten, whisky och kryddor.
  8. Tillsätt zucchini och fisk, låt koka ca 5- 10 min.
  9. Lägg i musslor och spenat, smaka av med salt och ciliflakes, låt koka upp och dra av kastrullen.
  10. Servera soppan med aioli.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.