Hoppa till verktygsfältet

Ceasarsallad är ju en maträtt som är naturligt bra och LCHF utan några konstigheter om man bara tar bort brödkrutongerna. När man beställer rätten på restaurang kan man ju be att få mera dressing eller extra bacon och majonnäs till istället för krutongerna. Mycket smaskigare 🙂

Ceasarsallad till 4 pers

  • tillagade kycklingfiléér
  • Romansallad eller valfri sallad som man har hemma
  • 4 tomater
  • 1 paket bacon
  • 0,5 rödlök
  • Parmesanost

Ceasardressing:

  • 1 ägg
  • 3 tsk dijonsenap
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 dl naturell rapsolja
  • 2-3 sardellfiléer
  • 0,5 dl finriven parmesanost
  • Salt och vitpeppar

Gör så här:
Dressingen:

  1. Ta fram alla ingredienser i god tid så de är rumsvarma.
  2. Blanda alla ingredienser och mixa med en mixerstav några minuter tills alls gått ihop till en sås.

Tillbehören:

  1. Strimla baconet och knaperstek det.
  2. Finhacka rödlöken och skölj i iskallt vatten (löken blir mildare i smaken då).
  3. Skär tomaterna i små bitar.
  4. Skär salladen i mindre bitar .
  5. Hyvla flagor av parmesanosten.
  6. Skär kycklingen i bitar.


Ceasarsallad:

Varva sallad, tomater, bacon, rödlök, parmesanost och dressing i tallrikar. Toppa med kycklingen.

Recept ursprungligen från vardagsfast.blogspot.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


+ fyra = 10