Hoppa till verktygsfältet

imageIdag hittade jag ett fascinerande recept, kolhydrat och mejerifritt mjukt bröd. Helt otroligt att det går att baka bröd på nästan bara ägg och majonnäs. Dessutom tyckte vi i vår familj att det var jättegott. Det påminde lite om ”oopsibröden”.

Detta blir ca 15 st små bröd

Ingredienser:

  • 2 ägg
  • 2 dl majonnäs, helst hemgjord
  • 2 tsk bapulver
  • 2 msk fiberhusk
  • lite salt

 

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa äggen fluffiga.
  3. Vispa i majonnäsen
  4. Blanda bakpulver, fiberhusk och lite salt i en skål.
  5. Viska i fiberhuskblandningen i äggblandningen.
  6. Klicka ut ca 15 rundlar på bakplåtspapper
  7. Grädda i ca 10 min tills fin färg.
  8. Låt svalan lite och ät och njut!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


− fem = 3