20130410-124457.jpg

Detta recept räcker till en plåt, men hos oss är det sån åtgång, så jag brukar göra dubbel sats till två plåtar 🙂

Ingredienser

  • 1 dl Solroskärnor
  • 1 dl Sesamfrön
  • ½ dl krossade eller hela Linfrön
  • 1 msk Fiberhusk
  • ½ dl kokosfett (utan kokossmak)
  • 2½ dl kokande Vatten
  • 1 tsk Havssalt

Gör så här:

    1. Lägg bakpapper på en plåt.
    2. Blanda alla torra ingredienserna i en bunke.
    3. Smält kokosfett i en kastrull, tillsätt vatten och koka upp.
    4. Häll därefter vätskan över fröblandningen, rör om ordentligt.
    5. Häll omedelbart upp på en plåt med bakplåtspapper, sprid ut till en tunn kaka med slickepott.
    6. För att få extra slätt och tunnt knäcke, kan man lägga ett bakplåtspapper ovanpå och kavla försiktigt.
    7. Grädda på 160° i ca 50 minuter. Ta ut och skär ut skivor med tex en pizzaskärare.

Knäcket ska vara hårt, inte segt.

 

1 thought on “Ett ännu godare fröknäcke :-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.