30 % mer socker i svenska flingor jämfört med amerikanska, hur är det möjligt???
Visste ju redan att det var mycket socker i frukostflingorna, men att det skulle vara värre här än i USA, skrämmande eller hur! 😉
Vi har ju nästan helt bytt ut kolhydratfukosten (flingor och macka) mot proteiner och fett, dvs ägg och bacon, men trevligt med omväxling eller som mellanmål gör jag egen god och ”nyttig” müsli ibland. Så det kändes angeläget att lägga ut ett nytt recept lågkolhydrat müsli med tanke på veckans nyhet om ”godisflingorna” som säljs i mataffärerna

20130224-235728.jpg

1 stor sats
Ingredienser:

  • Ca 6 dl rågflingegröt
  • 2 dl. Solrosfrön
  • 1 dl krossade linfrö
  • 2dl pumpafrö
  • 2 dl mandelspån
  • 2 dl valnötter el andra nötter
  • 2 dl kokosflingor
  • 4 msk rapsolja el kokosolja (utan smak)
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 1 tsk kanel

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Koka 4 dl rågflingor med 4 dl vatten och lite salt till gröt, låt svalna.
  3. Blanda alla ingredienser och fördela blandningen på bakplåtspapper två plåtar.
  4. Rosta mitt i ugnen i ca 30 min tills det torkat, rör i blandningen ibland, så den inte bränns.
  5. Förvaras i tättslutande burk med lock.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.