Det mesta av den traditionella påskmaten och påskbuffé är Lchf. Ägg, ägg och återigen ägg. Massor av lax och majonnäs och lite sill.
Fast sillen får jag göra själv nuförtiden, i den köpta är det ju en hel del socker och är således alldeles för söt för min smak. Förra midsommar var första gången jag gjorde egen inlagd sill och enligt LCHF. Den
blev sådär får jag väl erkänna. I julas gjorde jag ett nytt försök och några sorter blev jag nöjd med. Nu till påsk var det dags igen och nu blev jag väldigt nöjd, men ännu godare går nog att få. Men övning ska ju ge färdighet, så det är bara att analysera lite och ’påat’ igen.

20140421-172801.jpg

20140421-174600.jpg

20140421-174533.jpg

Jag köpte salta sillfiléer och lade dessa blöt i vatten ett dygn. Sen gjorde jag en lag enligt recept nedan.

Recept på LCHF löksill:
1 kg urvattnade saltsillfileer
2,5 dl ättikssprit 12%
1 l vatten
1/2 tsk stevia, (väljer man någon annan sötning behöver man öka mängden till 1- 3 msk beroende på koncentrationen och hur sött man vill ha det.
1 st röd lök
1 tsk hela vitpepparkorn
1 tsk hela svartpepparkorn
4 tsk kryddpepparkorn
12.st kryddnejlikor
10 st lagerblad

Skär sillen i ca 2 cm stora bitar.
Koka upp vatten. ättika och sötning i en kastrull. Låt lagen kallna.
Skiva löken och varva sedan sill, lök, peppar och lagerblad i en glasburk.
Häll lagen över sillen.
Låt sillen stå svalt ca 1-2 dygn.

Utav denna sillen gjorde jag sen två olika krämiga sillar, örtsill och vitlökssill.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.