Ingredienser:

  • 2 dl mandelmjöl
  • 2 msk kokosmjöl
  • 5 msk sesamfrö eller hälften sesamfrö och hälften sesammjöl (sesamfröna ska vara till formen)
  • 2,5 msk psyllium husk
  • 2, 5 msk pofiber
  • 2 tsk linfrömjöl (ljust) kan ersättas med 1 tsk fiberhusk
  • 2,5 tsk bakpulver
  • 1 krm bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 5 st Ägg , ca 290 gr (jag väger eftersom en del av äggen vi köper från en gård är lite mindre än normalstora köpeägg)
  • 75 gram smält smör och/eller kokosolja
  • 2,5 dl kokosyoghurt, laktosfri crème fraiche, kokosgrädde el laktosfri turkisk yoghurt. (El blanda och ta av det du har hemma)

Gör så här:

  • Smörj en mellanstor brödform med valfritt fett. (Jag använde små brödformar, gjorde dubbel sats och det blev tre bröd)
  • Häll i sesamfrön och skaka tills sidorna är täckta.
  • Sätt ugnen på 200 grader varmluftsugn.
  • Rör ihop de torra ingredienserna.
  • Rör i ägg + kokosyoghurt (laktosfri creme fraiche+ el laktosfri turkisk yoghurt.)
  • Häll i det smälta smöret/ kokosfettet och rör om ordentligt. Eftersom det är husk i blir smeten fort stabbig, arbeta snabbt och bred ut den jämt i formen.
  • pensla med lite vatten och strö över valfria frön (jag hade sesam- och vallmofrön)
  • Stoppa in brödet i ugnen i ca 30-35 minuter.
  • Låt svalna lite och ta sedan ur formen och låt svalna ytterligare på galler innan du skär i det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.