20130319-175411.jpg

Mm… smaskig efterrätt för chokladälskare

Ingredienser:

  • 2 gelatinblad
  • 3 dl vispgrädde
  • 100 gr mörk choklad, minst 70%
  • 1 vaniljstång
  • Grädde och hallon till dekoration och servering

 

Gör så här:

  1. Lägg gelatinbladen i en skål med vatten.
  2. Koka upp grädden med vailjkornen från urskrapad vaniljstång. Lägg i vanilstången också för mer smak.
  3. Koka några minuter.
  4. Finhacka chokladen
  5. Sila bort vanilstången.
  6. Rör i chokladen i den heta ”vaniljgrädden” .
  7. Rör i gelatinbladen och rör tills det blir en slät massa.
  8. Häll chokladgrädden i små skålar och ställ i kylen minst 2 h.
  9. Dekorera och servera med vispad grädde och hallon eller andra bär.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.