Mmm, den här tårtan var fantastiskt god och blir ännu godare dagen efter. Den står sig i kylen flera dagen.
Ingredienser 2 bottnar:
- 6 äggvitor
- 2 msk sukrin flor och 1/2 krm stevia
- 1/2 dl kokosnötsmjöl eller valnötsmjöl
- 1 dl mandelmjöl
- 1 dl finhackade rostade hasselnötter
- Man kan bara ta 2,5 dl mandelmjöl om man vill.
- 2 msk kakao
Gör bottnarna så här:
- Sätt ugnen på 175 °.
- Smörj två rundlar på ett bakplåtspapper.
- Vispa äggvitorna och sötning till en fast marängsmet (det ska gå att vända bunken upp och ned ovanför huvudet utan att marängen åker ut)
- Blanda mjölsorterna, finhackade nötter och kakao.
- Vänd ner detta försiktig i marängsmeten.
- Bred ut smeten i två rundlar på det smorda bakplåtspappret.
- Grädda i ca 15 min.
- Låt bottnarna svalna lite på bänken och vänd sedan försiktigt upp och ner och dra av pappret.
Chokladkräm:
- 4 äggulor
- 2 msk sukrin och 1/2 krm stevia
- 1/2 tsk vaniljpuler
- 1 dl vispgrädde
- 125 g mörk choklad, minst 70%
- 150 g mjukt smör
- flagad, rostad mandel
Gör chokladkrämen så här:
- Häll äggulor, sötning och grädde i en liten rostfri kastrull.
- Sjud krämen mycket försiktigt under omrörning i ca 4 minuter eller tills den tjocknar.
- Lyft bort kastrullen från värmen och lägg i chokladen delad i bitar.
- Låt det hela svalna.
- Tillsätt mjukt smör i klickar.
- Rosta mandeln lätt i torr stekpanna eller i långpanna i ugnen i 200 ° några minuter.
- Bred så krämen mellan bottnarna och ovanpå tårtan.
- Strö över flagad, rostad mandel.
- Låt kallna i kylen.
Servera gärna med vispad grädde och hallon.