2.2Den här mjuka pepparkakan är jättesaftig och god och fungerar även för de som inte tål nötter. Man kan byta ut grädden och smöret mot kokosgrädde och kokosfett för att få en paleokaka. Orginalet till receptet med några små förändringar är hämtat från Marianne Anderssons bok ”Baka med LCHF”.

Ingredienser:

  • 5 ägg
  • 2-3 msk stevia strö och 1/2 krm stevia (mängden sötning beror på hur söt man vill ha den)
  • 150 gr smör
  • 2 dl vipgrädde
  • 1 dl kokosnötsmjöl
  • 1/2 dl pofiber
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk pepparkakskryddor

 

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 °
  2. Vispa ägg och sötning pösigt.
  3. Smält smöret.
  4. Häll grädden och smöret i äggsmeten.
  5. Blanda övriga ingredienser i en skål och rör i dem i smeten.
  6. Smörja en form och strö med pofiber, eller använd en silikonform.
  7. Grädda i ugnen i ca 35 min.
  8. Känn med en sticka att kakan är klar, stickan ska inte vara kladdig.

Pepparkakskryddblandning:

2 tsk kanel
1/2 tsk malen ingefära
1/2 tsk malen nejlika
1/2 tsk kardemumma

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.