IMG_0349 (1)Mycket gott och lite ovanligt med kyckling i tomatsoppan, den blir lite matigare då. Kokosgrädden rundade av fint utan att ge någon kokossmak. Orginalreceptet är hämtat från paleobloggen http://undervarttak.se, sen har jag gjort några egna justeringar.

Ingredienser:

  • smör och/eller kokofett, att steka i
  • 1/2 gul lök
  • 1/2 aubergine eller 4 st champinjoner
  • ca 800 gr krossade tomater
  • 2 kyckligfiléer eller ca  300 gr färdigstrimlad kyckling
  • 1 dl kokosmjölk
  • 2 dl vatten
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk sambal olek
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk mejram
  • 1/2 tsk körvel
  • 1/2 tsk basilika
  • 1 krm cayennepeppar
  • lite persilja efter smak

 

Så här gör du:

  1. Skala och dela auberginen i fyra delar på längde (så att det blir fjärdedelar) och skiva tunt. Lägg i sil med lite salt en stund. Alt Skiva champinjonerna tunt.
  2. Skala och hacka löken fint.
  3. Skölj och torka av auberginen.
  4. Fräs löken i smör och/eller kokosfett i en stor kastrull.
  5. Tillsätt aubergine eller champinjoner och fräs tillsammans med löken.
  6. Häll på de finkrossade tomaterna, kokosmjölken och vattnet och rör om.
  7. Tillsätt tomatpuré, sambal olek och pressa ner vitlöksklyftorna och rör om lite till.
  8. Smaksätt med salt, örtkryddor och  cayennepeppar och rör ihop
  9. Tillsätt Strimlad kycklingfilé i soppan
  10. Låt koka samman i ca 10 minuter tills kycklingen är klar
  11. Smaka av med ev mer kryddor.
  12. Servera soppan med lite hackad persilja

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.