Ett av mina första inlägg var den här supergoda myslin som har blivit en favorit här hemma och är omtyckt av många andra också. Receptet har varit lite svårt att hitta här på bloggen, därför publicerar jag det igen. Hoppas det blir lättare att hitta nu.

mysli i glasburk

 

Ingredienser:

  • 1,5 dl sesamfrö (oskalade)
  • 1,5 dl  krossadelinfrön (eller physilliumfrön)
  • 1 dl pumpafrön
  • 1 dl solrosfrön
  • 2 dl hackade nötter (mandel, hasselnötter, valnötter, paranötter eller pinjenötter)
  • 2 dl kokosflingor
  • 1-2 tsk kanel (valfritt)
  • 1-2  tsk ekologiskt vaniljpulver (valfritt)
  • 1 dl kokosolja (coconut oil utan smak)
  • 1 dl vatten

Gör så här:

  • Värm ugnen till 200 grader.
  • Rör ihop alla ingredienser i en bunke och låt stå i 15 min.
  • Fördela müslin på en bakplåt och rosta i ugn i 10-20 minuter tills den fått fin färg.

Mycket gott på turkisk /rysk yoghurt blandad med lite grädde och några hallon på, funkar även som dessert.

Sist gjorde jag en lyxigare variant till jul med cocoanibs och flagad rostad kokos.

M2.2

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.