image

Så roligt att testa nya julklappen, en chokladform för att göra chokladpraliner. Dom blev verkligen fina tycker jag, tänk vad bra redskap gör för ett lyckat resultat.
Eftersom det var första gången jag gjorde dessa följde jag instruktionerna och receptet noga, men sen kommer det att testas massa olika varianter med fyllningar. Fast jag ska ta det lite lugnt med chokladen efter helgerna, det har blivit en del under julhelgen. Choklad är en av mina stora passioner och bland det svåraste att avstå från.

Ingredienser:

  • 200 gr mörk choklad av god kvalité, minst 70% (jag blandade 70% och 72%)
  • Ev rostade hela hasselnötter eller rostade mandlar

Gör så här:
För att få blank och fin choklad behöver man temperera chokladen.
Det låter kanske avancerat och det kan det vara med termometer, men det finns en genväg.
Så här gör jag.

  1. Smält 150 gr av chokladen i vattenbad (i rostfri bunke eller skål som står i en kastrull med sjudande vatten.)
  2. Hacka resten av chokladen.
  3. Rör i den hackade chokladen i den smälta chokladen o rör tills det blir slätt.
  4. Häll den smälta chokladen i formarna och lägg ev. i nötterna.
  5. Ställ i kylen för att svalna.
  6. Tryck ur formen och voilà, fantastiskt fina chokladpraliner .



Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.