image

 

 

FyllniPajdeg 

Ingredienser:

  • 3 dl mandelmjöl
  • 0,5 dl sesamfrö (helst skalade, de innehåller mindre mängd kolhydrater)
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 tsk salt
  • 50 g smör (eller hälften kokosolja hälften smör)
  • 1 ägg

 

Gör så här:

1. Mixa mandelmjöl och sesamfrö i mixer (matberedare)

2. Blanda ner resterande av ingredienserna i mjölet och mixa till en deg.

3. Tryck ut degen i pajform eller springform och nagga botten med gaffel.

4. Låt pajbotten vila i kylskåp ca 30 min

5. Grädda skalet i 175° i ca 8 minuter tills skalet fått lite färg., ta sedan ut och höj värmen till 200°.

 

Fyllnng

Ingredienser:

  • 500g Köttfärs, gärna fläskfärs
  • ca 2 msk smör
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 tsk kalvfond
  • 1 dl mixade burktomater
  • ev lite grädde
  • 2 dl creme fraiche eller smetana
  • 3 dl riven ost
  • späd ev med lite grädde för en lösare konsistens

Gör så här:

  1. Hacka löcken.
  2. Riv eller pressa vitlöken.
  3. Mixa 1 dl burktomater.
  4. Smält smöret tills det tystnar i en stekpanna eller gjutjärnsgryta.
  5. Bryn köttfärsen i smöret tills den får lite färg.
  6. Tillsätt löken och vitlöken, fräs någon minut.
  7. Tillsätt mixade tomater och kalvfond.
  8. Låt koka några minuter.
  9. Smaka av med peppar och ev lite salt och grädde.
  10. Riv osten.
  11. Rör ihop creme fraiche och ost ovh ev grädde.
  12. Häll köttfärsen i pajdegen.
  13. Bred ostkrämen på.
  14. Grädda i ca 20 min.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.