Den gamla klassikern från 80-talet med mina små förändringar var mycket uppskattad. För de som inte gillar räkor blev det skinka, salami och ost.
Ingredienser ”coktail”:
- Färska räkor med skal eller i lag
- Grön sparris
- Isbergssallad
- Dill
- Citronklyfta
- Man kan även ha sockerärtor om man vill
Gör så här:
- Skala räkorna eller häll av om de är i lag.
- Finstrimla isbergssalladen och lägg i isvatten för att den ska bli extra krispig.
- Grilla sparrisen i ugnen 5-7 min, häll lite olivolja och havssalt på.
- Dela sparrisen i bitar.
- Häll av salladen och torka den på hushållspapper.
- Lägg salladen i botten på coktailglas.
- Lägg på sparrisen och såsen/dressingen (se recept nedan) och sen räkorna.
- Dekorera med dillkvist och citronklyfta.
Ingredienser till såsen/dressingen:
- majonnäs
- Creme fraiche
- grädde
- hackad dill
- hackad gräslök
- örtkryddmix
- salt
- peppar
Gör så här:
- Blanda allt och smaka av med salt och peppar och ev några droppar citron.