Barbequesås
- 1 burk krossade tomater
- 1 msk chilisås
- 1 msk vitvinsvinäger
- 1 tsk oregano
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 2 tsk worcestersås
- 1 tsk chipotlepasta
- 1 pressad vitlök
- 1/2 tsk paprikapulver
- 1 – 3 krm tabasco
- Ev lite chilipeppar för mer hetta
Gör så här:
- Blanda allt i en kastrull
- Koka i ca 15 min
Köttet:
- 1,5 kg fläskkare, funkar också med hel benfri fläskkotlett (mina barn gillade det bättre eftersom det var mer ’rent’ kött)
- Salt, peppar och chilipulver som man gnider in köttet med
- 1 gul lök
- 1 hel vitlök
Gör så här:
- Sätt ugnen på 125 °
- Om du använder en lergryta lägg den i blöt ca 30 min.
- Skala och klyfta gullöken
- Skala vitlöksklyftorna
- Gnid in köttet med kryddorna
- Lägg köttet i grytan
- Lägg löken runt om
- Häll på barbequesåsen
- Ställ in grytan i ugnen i ca 6 h
Gör i ordning tillbehören
Goda tillbehör:
Guacamole
Coleslaw
Ostchips
Sallad
Tomatsalsa
Paprika
Rysk yoghurt