Sedan jag började med LCHF och har gått ner i vikt på riktigt, samt behållt min vikt har jag lärt mig mycket och tänkt om kring otroligt mycket. En sak som jag insett är hur mycket det just handlar om tänket , hur jag tänker och förhåller mig till mat i olika situationer och tillfällen. Något jag insåg ganska snabbt den här gången var att det för mig är ett livsprojekt att hålla min vikt och hålla mig i form. Därför behöver jag strategier för att hantera olika situationer. Därav den för mig nya liknelse som jag tyckte var så grymt bra att jag ville dela med mig av den ”Spiller du lite mjölk, inte häller du ut hela paketet…” Och vad menas då, Jo, jag och många fler som har kämpat med att gå ner i vikt och misslyckats så många gånger känner kanske igen sig när man misslyckats och ätit något man inte ”bör” tänker man att det är helt kört och så ger man upp och fortsätter att äta ”dåliga” saker istället för att acceptera misstaget, förlåta sig själv och typ glömma det och istället fortsätta med att äta bra saker. Givetvis är det lite svårare att hantera sin egen kropp och det suget som kan komma efter man till exempel ätit för mycket kolhydrater. Men om man ändå försöker tänka att det inte blir bättre av att man fortsätter äta dåligt och tänker på liknelsen med hur dumt det vore att hälla ut hela mjölkpaketet när man spillt lite så kanske det kan hjälpa att hålla sig ”på banan”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.