I jakten på kolhydrater och med personer som är allergiska mot många olika livsmedel kom jag på tanken att det borde gå att göra ett fröknäcke på nästan bara linfrö. Så jag testade mitt bästa fröknäcke recept, men bara med linfrö och physsaliumfrö. Går säkert med bara linfrö också. Det blev väldigt lyckat och gott. ”Godast av allt knäcke som finns” enligt min dotter i alla fall,

Ingredienser:

  • 1dl Hela Linfrö
  • 1 dl Krossade linfrö
  • 1/2 dl Physsaliumfrö
  • 1/2 msk fiberhusk
  • 2 dl kokhett vatten
  • 1/2 dl kokosfett el rapsolja
  • Lite havssalt

Gör så här:

  1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  2. Koka upp vattnet och lägg i kokosfett. ( det ska smälta om det är hårt)
  3. Häll vattnet över fröna under omrörning.
  4. Blanda väl,
  5. Häll ut smeten på bakplåtspapper.
  6. Bred snabbt ut den innan den tjocknar för mycket.
  7. För att få en slätare yta kan man lägga ett bakplåtspapper på och kavla ut det lite.
  8. Skär gärna i rutor innan gräddning. Det blir lättare att få fina bitar då.
  9. Grädda i ca 40-50 min i 160 graders ugn.

20140830-010121.jpg



3 thoughts on “Nyhet! Linfröknäcke – godast av alla

  1. Vilket toppenrecept! Få ingredienser, enkelt att göra och smakar gott! Har provat många frökex och håller med din dotter – detta är bäst!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.