Äntligen lyckas jag med lchf äggost, dessutom i micron. Fantastiskt god, ”godaste jag ätit” sa sonen.

20140516-181222.jpg

Ingredienser:
8 ägg
1,2 l grädde
6 dl creme fraiche, rysk yoghurt eller gräddfil
1 liter vatten (mjölk för den som inte är så rädd för kolhydrater)
1-2 msk stevia strö, (beroende på koncentrationen på Stevian och hur söt man vill ha den.)
Ev 1/2 tsk ättika

Gör så här
1. Vispa el mixa upp äggen och sötningen i en plastbunke eller glasskål
2. Häll på grädde, creme fraiche/ gräddfil och vatten, vispa ihop detta och smaka för att få lagom sötma.
3. Ställ in skålen i micron, jag ställde den på tallrik.
4. Kör på full effekt eller 800 i ca 10-20 min beroende på micro.
5. Jag stoppade och rörde om lite försiktigt var 5 min, OBS, DET SKA INTE KOKA!
6. Man ser att ”ostmassan” börjar ”samla” sig när den höjer sig lite, då är man på god väg.
6. Låt massan skära sig och när vasslen börja klarna tar man ut skålen och låter den vila några minuter, gärna i 10 minuter.
7. Ta upp de små klumparna med hålslev och lägg i äggostformen. Låt formen stå över en kastrull eller bunke och rinna av efterhand som man fyller på.
8. Skaka lite så allt faller på plats.
9. Ställ kallt över natt, med plastfolie över. fat eller bunke under, så vassle kan rinna av.
10. Servera kall med bara kanel och/eller hallon. Eller med ICAs stevia hallonsylt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.