Ofta är falukorven uppblandad med en massa utfyllnad och tillsatser, men det går att hitta bra sorter. Försök att hitta en falukorv med minst 70% kött.
Ingredienser:
- Ca 550 g falukorv med hög kötthalt
- 1 gul lök
- kokosolja eller smör att steka i
- 2 msk tomatpuré
- 1,5 dl vispgrädde
- 1,5 dl creme fraiche
- 1 msk kalvfond eller köttbuljong
- 1-2 tsk dijonsenap
- 1 msk paprikapulver
- 1 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
Gör så här:
- Strimla korven och skala och hacka löken.
- Stek korven i smör eller kokosolja tillsammans med lök och tomatpuré.
- Tillsätt vispgrädde, creme fraiche, fond, senap och paprikapulver.
- Smaka av med salt och peppar. Låt puttra ihop några minuter och servera med blomkålsris.
Blomkålsris:
- Riv blomkål och koka i saltat vatten ca 30 sekunder, låt rinna av, blanda gärna i en klick smör.