Den här kakan tillsammans med grädde och hallon blev en jättegod dessert till söndagsmiddagen.
Ingredienser:
- 75 g smör
- 1 msk stevia (väldigt hög koncentration av sötma i den jag använde)
- 1 ägg
- 1,5 dl mandelmjöl
- 1 dl kokosflingor, gärna rostade
- 1 tsk bakpulver
- 0,5 tsk vaniljpulver
- 1 dl grädde 40%
Smör och kokos till formen
Gör så här :
- Sätt ugnen på 175 ° varmluft
- Vispa smör och stevia. (Jag föredrar elvisp)
- Tillsätt ägget och vispa till en smet.
- Blanda mandelmjöl, kokos, bakpulver, vaniljpulver
- Blanda det torra och grädden i smeten
- Vispa tills det ser ut som en sockerkaksmet.
- Smörj och strö kokosflingor i en form, den jag använder är ca 29×13.
- In i ugnen 15-20 minuter.
- Servera med vispad grädde och ev hallon