Helt fantstiskt gott och hyfsat enkelt och snabbt att tillaga.
Ingredienser:
- Hel kolja, ca 1 kg
- ca 1 msk dill
- ca 1 msk persilja
- 1 citron
- 25-50 gr smör
- örtkrydda
- salt och peppar
Gör så här:
- Rensa ur fisken (om du köper hel fisk är den ofta rensad)
- Smörj en ugnsfast form.
- Gnid in fisken med salt och peppar och pressa en halv citron över.
- Lägg fisken i formen.
- Hacka dill och persilja och lägg det mesta i fisken.
- Strö örtkrydda över och hyvla smör över.
- Strö lite hackad dill och persilja över smöret.
- Skiva andra halvan av citronen och lägg bredvid fisken.
- Lägg folie över formen och ugnsstek i 200 ° i ca 20-30 min.
- Servera gärna med ugnsstekta morötter och kokt broccoli.