Jättegoda och saftiga lussekatter. Ursprunget är hämtat från bloggen Sockertjocken.
Ingredienser:
- 2-4 msk sukrin, eller ICAs sötströ
1/4 tsk stevia
50 g smält smör
1 dl creme fraiche
3 dl mandelmjöl
ca 0,5 dl kokosnötmjöl
2 msk fiberhusk
1,5 tsk bakpulver
1 kuvert saffran
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa hop ägg, sukrin och stevia i några minuter så att det blir fluffigt.
- Mortla saffran med lite skurin
- Blanda ner saffran, crème fraîche och det smälta smöret i äggvispet.
- Vispa ihop ytterligare.
- Blanda alla de torra ingredienserna för sig.
- Ju mindre kokosmjöl, desto godare och saftigare bullar.
- Blanda sedan de torra ingredienserna med äggblandningen.
- Låt svälla 15-20 minuter.
- Degen är svårhanterlig. Ju mindre mjöl, desto mer svårarbetad. Jag använde engångplasthandskar och det fungerar jättebra. Annars får man fukta händerna mellan varje bulle.
- Dela degen i 10 lika stora delar.
- Rulla sedan och gör till lussebullar.
- Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper.
- Pensla med uppvispat ägg.
- Grädda 12-15 minuter.
- Serveras helst nygräddade.