imageJättegoda och saftiga lussekatter. Ursprunget är hämtat från bloggen Sockertjocken.

Ingredienser:

  • 2-4 msk sukrin, eller ICAs sötströ
    1/4 tsk stevia
    50 g smält smör
    1 dl creme fraiche
    3 dl mandelmjöl
    ca 0,5 dl kokosnötmjöl
    2 msk fiberhusk
    1,5 tsk bakpulver
    1 kuvert saffran

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa hop ägg, sukrin och stevia i några  minuter så att det blir fluffigt.
  3. Mortla saffran med lite skurin
  4.  Blanda ner saffran, crème fraîche och det smälta smöret i äggvispet.
  5. Vispa ihop ytterligare.
  6. Blanda alla de torra ingredienserna för sig.
  7. Ju mindre kokosmjöl, desto godare och saftigare bullar.
  8. Blanda sedan de torra ingredienserna med äggblandningen.
  9. Låt svälla 15-20 minuter.
  10. Degen är  svårhanterlig. Ju mindre mjöl, desto mer svårarbetad. Jag använde engångplasthandskar och det fungerar jättebra. Annars får man fukta händerna mellan varje bulle.
  11. Dela degen i 10 lika stora delar.
  12. Rulla sedan och gör till lussebullar.
  13. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper.
  14. Pensla med uppvispat ägg.
  15. Grädda 12-15 minuter.
  16. Serveras helst nygräddade.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.