imageFavoriten från 70-talet ”Flygande Jakob”  blir perfekt LCHF om man utesluter riset och är lite sparsam med jordnötterna. Det finns ju många olika versioner på Flygande Jakob och här är min uppdaterade LCHF-variant.

Ingredienser:

  • 1 grillad kyckling eller stekta bitar från kycklingfilé. (jag brukar göra detta när vi har kycklingrester)
  • 1 pkt bacon
  • 3 dl vispgrädde
  • 1-2 msk tomatpure
  • 1 tsk chilipulver
  • 1-2 pressad vitlök
  • ev. lite örtkryddor
  • salt och peppar
  • 1-2 dl riven ost
  • 1 dl jordnötter
  • ev riven kokos

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°
  2. Dela kycklingen i mindre  bitar.
  3. Smörj en ugnsfast form.
  4. Lägg kycklingen i formen.
  5. Dela bacon i små bitar och knaperstek i smör.
  6. Fördela bacon över kycklingen.
  7. Vispa grädden lätt och blanda i tomatpure, kryddor och vitlök.
  8. Smaka av grädden med salt och peppar och ev mer kryddor.
  9. Bred gräddblandningen över kycklingen.
  10. Riv osten och strö över gräddblandningen.
  11. Gratinera i ca 15 min.

Servera ev med jordnötter och riven kokos och en god sallad. Man kan även ha blomkålsris till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.