Detta recept räcker till en plåt, men hos oss är det sån åtgång, så jag brukar göra dubbel sats till två plåtar 🙂
Ingredienser
- 1 dl Solroskärnor
- 1 dl Sesamfrön
- ½ dl krossade eller hela Linfrön
- 1 msk Fiberhusk
- ½ dl kokosfett (utan kokossmak)
- 2½ dl kokande Vatten
- 1 tsk Havssalt
Gör så här:
- Lägg bakpapper på en plåt.
- Blanda alla torra ingredienserna i en bunke.
- Smält kokosfett i en kastrull, tillsätt vatten och koka upp.
- Häll därefter vätskan över fröblandningen, rör om ordentligt.
- Häll omedelbart upp på en plåt med bakplåtspapper, sprid ut till en tunn kaka med slickepott.
- För att få extra slätt och tunnt knäcke, kan man lägga ett bakplåtspapper ovanpå och kavla försiktigt.
- Grädda på 160° i ca 50 minuter. Ta ut och skär ut skivor med tex en pizzaskärare.
Knäcket ska vara hårt, inte segt.
1 thought on “Ett ännu godare fröknäcke :-)”