imageJag gjorde en ganska stor sats för jag gillar att få rester. Man kan ta bort eller byta ut grönsakerna om man vill. I ursprungsreceptet var det svamp, men jag tog haricot vert och lite paprika istället. Det blev jättegott och uppskattat av hela familjen.

Ingredienser:

  • 800 gr-1 kg kycklinglårfilé (man kan ta vanlig kycklingfilé, men det blir saftigare med lårfilen)
  • 1-2 msk kokosfett och/eller smör
  • 2 pkt bacon (jag hade en i grytan och en pkt stekte jag vid sidan om)
  • ca 200 gr haricotvert (gröna bönor)
  • 1/2- 1 paprika
  • 3-4 vitlöksklyftor, beror på hur starkt man vill ha det.
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk röd currypasta
  • 1/2 tsk gurkmeja
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 tsk balsamvinäger
  • 5-6 dl kokosmjölk, krämigaste sorten
  • Ca 1 tsk havssalt
  • Ev lite peppar

 

Gör så här:

  1. Dela kycklingen i mindre bitar. Jag ca 3×3 cm.
  2. Finhacka vitlöken
  3. Skölj och dela haricotvert i tredelar
  4. Skölj, kärnar och skär paprikan i mindrebitar.
  5. Skär eller klipp bacon i mindre bitar.
  6. Smält fettet och fräs bacon tills lite färg i en stor gryta.
  7. Tillsätt vitlök och curryn till baconet och fräs några minuter.
  8. Lägg i kycklingbitarna i omgångar i och fräs med curryn tills lite färg.
  9. Lägg i grönsakerna och fräs några min.
  10. Blanda i resten av ingredienserna och låt småkoka ca 15 min tills kycklingen är klar.
  11. Smaka av med ev mera kryddor.

Jag lyxade till det och serverade med stekt vitkålsris, hackade och rostade paranötter, rostade kokosflingor, stekt bacon i småbitar kryddat med oregano o lite vitlök och smetana ( går även bra med creme fraiche el rysk yoghurt) för de som tyckte det var lite för starkt) .
Tål man lite mer kolhydrater är det även gott med jordnötter till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.