Den här blev krispig och jättegod. Man kan byta ut fröer och nötter mot de fröer och nötter man önskar eller har hemma. Byter du ut smöret till kokosfett blir den paleo.
Ingredienser till cirka fem dl musli:
- 2 äggvitor
- 100 gr , el ca 2 dl sötmandel el blandade nötter, jag tog hälften paranöt och hälften hasselnöt
- o,5 dl skalade sesamfrön (ca 2 msk)
- 0,5 dl krossade linfrö
- 0,5 dl solrosfrö
- 1 dl mandelmjöl
- 2 msk kokosnötsmjöl (man kan ta 1/2 dl mandelmjöl istället)
- 70 g kokosflingor (lite drygt 1,5 dl)
- 2 tsk kanel
- 1 tsk kardemumma
- 1/2 tsk vaniljpulver
- Knivsudd stevia om man önskar lite sötare
- 1 nypa salt
- 75 g rumstempererat smör eller kokosfett, eller både och.
Gör din musli så här:
- Sätt på ugnen på 150 grader.
- Vispa äggvitan bubblig.
- Hacka nötterna grovt.
- Blanda sedan ner de torra ingredienserna och de hackade nötterna i äggvitan.
- Fördela smöret med fingrarna tills konsistensen är sammanhängande och du kan forma en stor klump.
- Smula sedan ”klumpen” grovt över en plåt som du ställer in i ugnen i cirka 15-20 minuter.
- Rör runt försiktigt var tredje-femte minut. Rör du för mycket kommer det bara bli smulor kvar på plåten, och jag älskar stora bitar.
- Nötterna ska vara krispiga utan att smulorna bränns. Då är det klart. Låt svalna helt.