Choklad fondant – magiskt god LCHF dessert
Otroligt enkel att göra och kan föreberedas så de kan serveras varma med smält choklad som rinner ut när man börjar äta dom.
Jag gjorde klar smeten och sen klickade jag i den i formarna och gräddade dom precis innan de skulle serveras. Orginalreceptet är hämtat från bloggen ”Matildas Mat – lågkolhydratkost på mitt vis” http://www.matildafrisk.se
- 4 ägg
- 2 tsk vaniljpulver
- 200 gr mörk choklad (minst 70%, man kan även använda med smak om man vill)
- 200 gr smör
- ca 2 tsk stevia om man önskar lite sötare smak
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 ° (vänta med detta moment om dom ska serveras senare)
- Hacka chokladen
- Smält smöret i en kastrull.
- Ta av kastrullen från plattan och rör ner chokladen tills det smält
- Vispa ägg, vaniljpulver och ev stevia luftigt, gärna några minuter.
- Vänd ner chokladsmöret försiktigt, gärna med slickepott.
- Klicka smeten i muffinsformar, silikonformarna var helt perfekta. Man kan också hälla smeten i små ugnsfasta formar som man kan servera i formen.
- Baka långt ner i ugnen 4-5 min. Det är viktigt att de inte gräddas för länge, för då blir de inte kladdiga i mitten.
- Låt stå i ca 30 sek innan de stjälps upp på små tallrikar.
- Servera med hallon och ev jordgubbssalsa och gärna lchf vaniljglass och grädde.
1 thought on “Choklad fondant – magiskt god LCHF dessert”